У 2011 року IPO можуть провести близько 10 українських аграрних компаній - прогноз

У 2011 року IPO можуть провести близько 10 українських аграрних компаній - прогноз

У 2011 році первинне розміщення акцій (IPO) можуть провести приблизно 10 українських аграрних компаній. Загальний обсяг розміщень може скласти 8-12 млрд. грн. Такий прогноз озвучила аналітик ...

 Як зазначила експерт, найбільш популярними майданчиками для розміщення акцій є Лондонська фондова біржа (LSE) - 40, Варшавська (WSE) - 30 і Франкфуртська (FSE) - 16%. Популярність перших двох обумовлюється більш високою ліквідністю паперів. За її словами, в 2010 р. розміщення акцій на Варшавській біржі провели 5 українських компаній.

Разом з тим, Т. Левченко також повідомила, що в даний час достатньо високий інтерес до українського ринку виявляють саме польські інвестори з огляду на те, що реалії українського ринку для них більш зрозумілі.

У той же час, за її словами, багато іноземних інвесторів не надто довіряють українському законодавству, що істотно гальмує приплив коштів у країну.

Говорячи про інвестиції, експерт не обійшла увагою і перспективу зняття обмежень на продаж землі сільгосппризначення. За словами Т. Левченко, відразу після зняття мораторію не варто очікувати буму продажів земельних ділянок та збільшення припливу інвестицій.

Тема: У 2011 року IPO можуть провести близько 10 українських аграрних компаній - прогноз

all.biz

Читайте также