ДТЕК збудує у Полтавській області найбільшу ВЕС в Україні

ДТЕК збудує у Полтавській області найбільшу ВЕС в Україні

ДТЕК ВДЕ Ріната Ахметова отримала від Глобінської територіальної громади перші ділянки землі під оренду для будівництва ВЕС

Як повідомили у ДТЕК, компанія ДТЕК ВДЕ пройшла необхідні процедури щодо погодження та затвердження містобудівної документації на місцевому рівні для продовження реалізації проєкту Полтавської вітроелектростанції.

Наголошується, що компанія отримала позитивний відгук архітектурно-містобудівної ради при департаменті будівництва, містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства та енергетики Полтавської ВВ щодо детального плану територій (ДПТ) для будівництва, експлуатації та обслуговування Полтавської ВЕС з орієнтовною проєктною потужністю 650 МВ.

На сесії Глобинського міської ради ухвалили рішення надати в оренду ДТЕК перші земельні ділянки комунальної власності – 120 штук орієнтовною площею 205 га.

ДТЕК та Глобинський міська рада вже погодили та підписали договори оренди землі та зареєстрували права оренди у Державному реєстрі права на нерухоме майно.

Також було подано пакет документів у НЕК "Укренерго" для отримання технічних умов на підключення 650 МВт потужностей в мережу національного оператора.

Читайте також