ФДМУ виставив на продаж за 203,7 млн ​​грн завод «ПентоПак» бізнесмена Івана Саввіді

ФДМУ виставив на продаж за 203,7 млн ​​грн завод «ПентоПак» бізнесмена Івана Саввіді

Фонд державного майна України виставив на продаж підприємство «ПентоПак» (м. Бориспіль), яке було конфісковане у родини російсько-грецького бізнесмена Івана Саввіді

Стартова ціна заводу «ПентоПак», який виробляє упаковки для мʼясопереробної галузі становить 203,7 млн ​​грн.

Лот вже 6 травня 2024 року буде опублікований в системі «Прозорро.Продажі», а сам онлайн-аукціон запланований на 31 травня 2204 року.

ПентоПак є «прибутковим бізнесом з потужним експортним потенціалом.

Завод співпрацює з відомими українськими брендами («Рудь», «Глобино», «М’ясна гільдія») та експортує продукцію до понад 30 країн світу.

Підприємство зберегло 193 робочих місця і не має заборгованостей по заробітній платі та перед бюджетом.

Компанія планує модернізацію виробництва та вихід на нові ринки пакувальних матеріалів для молочної промисловості, переробки риби та упаковки кормів для тварин.

Кошти від продажу «ПентоПак» планують спрямувати на відбудову України.

Нагадаємо, що у 2015 році Іван Саввіді публічно підтримав окупацію Криму. Крім того, федерація «Греки Росії», яку фінансує Саввіді, передавала автомобілі підвищеної прохідності та генератори терористичним структурам на Донбасі.

Саввіді Іван Гнатович – власник грецького морського порту «Салоніки» та футбольного клубу «ПАОК». В Україні йому належали компанії «ПентоПак» та «Атлантіс-Пак Україна».

У лютому 2024 року року Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мінʼюсту про стягнення в дохід держави активів Івана Саввіді та його дружини Кіріякі, зокрема, і 100% корпоративних акцій ПрАТ «ПентоПак». Ці активи передані в управління АРМА.

За результатами 2023 року виручка «ПентоПак» перевищила 181,6 млн грн в порівнянні з 174,5 млн грн у 2022-му. Активи компанії на кінець 2023 року – 203,7 млн грн. «ПентоПак» отримала 37,2 млн грн чистого прибутку 2023 року (47,5 млн грн – за 2022 рік), свідчать дані YouControl.

Звертайтеся до нас, ми проконсультуємо, надамо додаткову інформацію та супроводимо придбання цього лоту!

Читайте також