Президент представив на Нью-Йоркській біржі портал для інвестицій в Україну

Президент представив на Нью-Йоркській біржі портал для інвестицій в Україну

Володимир Зеленський віртуально відкрив біржові торги на Нью-Йоркській Фондовій Біржі та презентував платформу Advantage Ukraine

Як повідомила прес-служба Міністерства економіки, платформу Advantage Ukraine представили Володимир Зеленський та перша віце-прем'єр-міністр економіки Юлія Свириденко.

Зазначається, що у круглому столі, у рамках якого відбулася презентація, взяли участь керівники таких світових компаній, як Pfizer Inc, S&P Global Inc.

Ініціатива Advantage Ukraine спрямована на залучення інвестицій у країну. На платформі зібрані інвестиційні проекти та можливості у 10 галузях: оборонно-промисловий комплекс, металургія, енергетика, агрокомплекс, деревообробка та виготовлення меблів, інноваційні технології, логістика та інфраструктура, фармацевтика, природні ресурси, промислове виробництво.

Україна пропонує всім зацікавленим меню потенційних можливостей на суму понад $400 млрд. Портал включає державно-приватні партнерства, приватизацію та приватні підприємства.

Потенційний інвестор, який зареєструється на платформі, отримає інформацію про можливості інвестування та вигоди, які матиме від реалізації проекту.

Володимир Зеленський заявив: "Програма Advantage Ukraine запрошує іноземних інвесторів та компанії, які мають бачення та сміливість приєднатися до нас - ми запропонуємо їм неймовірні можливості для зростання".

Президент NYSE Group Лінн Мартін, у свою чергу, наголосила, що для групи "велика честь, що президент обрав NYSE для оголошення запуску Advantage Ukraine".

Читайте також