SoftServe купляє мобільного та веб-розробника Hoverstate

SoftServe купляє мобільного та веб-розробника Hoverstate

Сума угоди не розкривається

Український аутсорсер SoftServe оголосив про купівлю заснованої в 2008 році компанії Hoverstate, що спеціалізується на мобільній та веб-розробці, яка має свої офіси в США та Італії.

Після закриття угоди стратегічний директор та керуючий партнер Hoverstate Роб Фавер, директор з інновацій та керуючий партнер Кюн Ан приєднаються до SoftServe.

Сторони утримуються від розкриття більшості деталей угоди.

"Ми купуємо компанію, бізнес-модель, компетентність, інтегруємо відмінну професійну команду", - говорить у коментарі Forbes CFO, SoftServe Андрій Стицюк.

Команда Hoverstate, виходячи з даних у Linkdein, складається із 113 співробітників. Одним із знакових партнерів компанії є американська компанія Pega. Це розробник low code платформи для автоматизації бізнес-процесів із поточною ринковою капіталізацією $3,92 млрд.

У 2017 році Pega інвестувала в Hoverstate через внутрішній венчурний фонд Pega Service Ventures, але сума та інші умови інвестиції не розкриваються. Загалом відомо про щонайменше $2,2 млн інвестицій на рахунку Hoverstate.

Хоча свою виручку компанія не розкриває, за даними американської аналітичної платформи Kona Equity, вона знаходиться в діапазоні близько $17 млн. на рік і двічі різко скорочувалася з початку пандемії.

"На нашу думку, ця оцінка релевантна 1-2х до виручки за 2022-23 роки", - припускає Тарас Бачинський, співзасновник компанії MergeWave Capital, що спеціалізується на M&A. Відштовхуючись від невеликої кількості публічних даних, аналітики MergeWave вважають, що Hoverstate може коштувати в діапазоні $8-12 млн. або вище».

Читайте також