Український фонд SID Venture Partners став інвестором трьох стартапів: Iris Finance, Vendora та Relari

Український фонд SID Venture Partners став інвестором трьох стартапів: Iris Finance, Vendora та Relari

Венчурний фонд SID Venture Partners оголосив про нові інвестиції в три нових стартапи - Iris Finance, Vendora і Relari

Як зазначили у фонді SID Venture Partners, стартапи Iris Finance, Vendora та Relari в портфоліо фонду «змінюють сфери фінансів, електронної комерції та генеративного ШІ».

Дмитро Вартанян, керуючий генеральний партнер SID Venture Partners, також додав, що основна увага фонду, як і раніше, приділяється компаніям з українськими засновниками, проте він бачить можливості для виявлення перспективних компаній та на інших ринках, насамперед у США.

Так, Iris Finance є платформою для контролю та планування прибутку, використовуваного ШІ, розробленого для брендів у сфері споживчих товарів.

Vendora – це SaaS-платформа, розроблена для оптимізації роботи з доставкою та збільшення онлайн-продажів для роздрібних торговців продуктами.

Relari, у свою чергу, розробляє opensource-платформу, призначену для моделювання, тестування та валідації продуктів із генеративними моделями

Фонд SID обсягом $15 млн було створено у грудні 2021 року. Портфель фонду об'єднує 12 проектів із українськими засновниками, вісім угод закрито під час повномасштабної війни.

Читайте також