Верховна Рада підтримує зниження вимог до проєктів для інвестування до €12 млн

Верховна Рада підтримує зниження вимог до проєктів для інвестування до €12 млн

Нардепи прийняли за основу законопроєкт №8138, яким вносяться зміни до Закону України "Про державну підтримку інвестиційних проєктів із значними інвестиціями в Україні"

Згідно з інформацією на сайті парламенту, законопроєкт №8138 пропонує три основні зміни до законодавства. Так, пропонується зменшити вимоги щодо розміру значних інвестицій до €12 млн та кількості створених нових робочих місць — з 80 до 50 протягом терміну реалізації інвестиційного проєкту.

Крім того, новий законопроєкт передбачає для інвестора можливість розпочати реалізацію проєкту за 12 місяців до укладання спеціального інвестиційного договору та внести інвестиції на передпроєктні роботи. У такому разі інвестор може вносити не більше ніж 25% від загального розміру значних інвестицій.

У законопроєкті №8138 також передбачено можливість для доопрацювання поданих заявником документів (ТЕО) протягом 15 днів та проведення переговорів щодо умов спеціального інвестиційного договору строком до 2-х місяців.

Розширено сфери, в яких може реалізуватися інвестпроєкт, на інформацію та електронні комунікації, виробництво енергоефективних будівельних матеріалів, кліматичне обладнання та системи опалення, вентиляцію, кондиціювання, гаряче водопостачання, а також операції з нерухомим майном.

Нардепи розраховують, що такі зміни покращать умови для комунікації та взаємодії між представниками уповноваженого органу та заявника.

Читайте також