Apple виділятиме по $1 млрд на рік на виробництво фільмів

Apple виділятиме по $1 млрд на рік на виробництво фільмів

Технічний гігант зобов'язується випустити кілька кінопрем'єр

Apple Inc. планує витрачати $1 млрд на рік на виробництво фільмів, які демонструватимуться у кінотеатрах. Цей крок є частиною амбітних зусиль компанії щодо підвищення свого авторитету в Голлівуді та залучення передплатників до свого потокового сервісу.

Apple звернулася до кіностудій із проханням про партнерство, щоб випустити кілька фільмів цього року та ще кілька фільмів у майбутньому. Список потенційних релізів включає "Вбивць квіткового місяця" Мартіна Скорсезе, в якому знявся Леонардо ДіКапріо; шпигунський трилер «Аргайл» режисера Метью Вона; і Наполеон, драма Рідлі Скотта про французького завойовника.

Інвестиції значно збільшились порівняно з минулими роками. Більшість попередніх оригінальних фільмів Apple були або ексклюзивними для потокового сервісу або випущені в обмеженій кількості кінотеатрів. За словами людей, компанія пообіцяла показувати фільми у тисячах кінотеатрів протягом як мінімум місяця.

Apple зважилася на покази у кінотеатрах, щоб, зокрема, підвищити поінформованість про свій потоковий сервіс TV+.

Apple досі не придумала, як поширюватиме ці фільми в кінотеатрах. Компанія не має внутрішнього досвіду для одночасного випуску фільмів у тисячах кінотеатрів по всьому світу, тому вона звернулася до сторонніх дистриб'юторів.

Читайте також