Австралійський мільярдер Ендрю Форрест купив CWP Renewables за $2,7 млрд

Австралійський мільярдер Ендрю Форрест купив CWP Renewables за $2,7 млрд

Приватна компанія Squadron Energy австралійського гірничодобувного мільярдера придбала австралійського розробника систем ВЕС та СЕС

Ендрю Форрест заявив, що його компанія Squadron придбала CWP Renewables, яка має вітряні електростанції потужністю 1,1 ГВт і проект розробки вітряних і сонячних електростанцій потужністю 1,3 ГВт, і всі вони знаходяться в Австралії.

Форрест докладає великих зусиль, щоб відучити Австралію від викопного палива та розвивати екологічно чистий водневий бізнес через свою компанію з видобутку залізняку Fortescue Metals Group та приватну фірму Squadron.

«Світ має відмовитися від викопного палива, і ми маємо дуже конкурентоспроможний продукт. І чим більше ми створюємо та впроваджуємо нові відновлювані джерела енергії, тим дешевшою вона стає для кожного австралійця та всього світу», — сказав Форрест агентству Reuters.

За словами генерального директора CWP Джейсона Уїллоубі, до 2030 року Squadron планує збільшити вітроенергетичну потужність до 5 ГВт.

"Одна з причин, через які ми так задоволені інвестиціями Squadron, полягає в тому, що тепер у нас є капітал для фінансування цього зростання", - сказав Віллоубі агентству Reuters.

CWP було продано швейцарським інвестором Partners Group.

"Ми пишаємося тим, що побудували велику платформу відновлюваних джерел енергії, яка покликана відіграти ключову роль в обезуглерожуванні енергетичного балансу Австралії", - заявив глава Partners Group в Австралії Мартін Скотт.

Форрест сказав, що з CWP Renewables Squadron буде мати масштаби, необхідні для задоволення попиту великих комерційних та промислових клієнтів на надійну зелену енергію у східній Австралії.

Віллоубі сказав, що CWP має намір до березня 2023 року дати добро на будівництво вітряної електростанції потужністю 400 МВт, вартість якої перевищить 1 мільярд австралійських доларів.

Читайте також