Британська мережа кінотеатрів Cineworld залучає $2,26 млрд заради виходу з банкрутства

Британська мережа кінотеатрів Cineworld залучає $2,26 млрд заради виходу з банкрутства

Друга за величиною мережа кінотеатрів у світі наближається до виходу з банкрутства

Британський оператор кінотеатрів зі штаб-квартирою в Лондоні, Cineworld Group Plc, що налічує 9 518 залів на 790 майданчиках у 10 країнах: Болгарії, Чехії, Угорщини, Ірландії, Ізраїлі, Польщі, Румунії, Словаччини, Великобританії та США, планує залучити $2,26 млрд у рамках плану реструктуризації, щоб скоротити борги та вийти з банкрутства.

Мережа кінотеатрів заявила, що уклала угоду майже з усіма необхідними кредиторами.

Раніше Cineworld загнала себе у величезні борги, щоб придбати американську мережу Regal, але пандемія Covid-19 суттєво погіршила становище компанії через те, що обмеження затримали випуск та виробництво фільмів-блокбастерів, а кінотеатри було закрито на кілька місяців.

Пропоноване збільшення капіталу складатиметься з нового боргу в так званій кредитній лінії на суму $1,46 млрд, а випуск нових акцій кредиторам до банкрутства принесе валовий виторг у розмірі $800 млн.

Cineworld розраховує вийти з банкрутства у першій половині року. Надходження від залучення капіталу підуть на оплату вимог боржників, зборів та інших витрат, а також оборотний капітал для наступних кроків компанії.

Компанія також отримає відновлювану кредитну лінію на суму до $200 млн.

Читайте також