Credit Suisse Group придбала інвестбанк Klein Group за $200 млн

Credit Suisse Group придбала інвестбанк Klein Group за $200 млн

Майкла Кляйна призначено генеральним директором CS First Boston, підзвітним безпосередньо генеральному директору Credit Suisse Group Ульріху Кернеру

У прес-релізі Credit Suisse зазначається, що Credit Suisse Group AG придбала Klein Group LLC (MK&C).

Відповідно до стратегії Credit Suisse, виділення CS First Boston із структури компанії спрямоване на створення незалежного глобального консалтингового бізнесу на ринках капіталу зі штаб-квартирою в США та кращим довгостроковим партнерством із Credit Suisse Group.

Створення незалежного CS First Boston є важливим кроком у ширшій трансформації Credit Suisse та створенні цілеспрямованого банку, побудованого з урахуванням потреб клієнтів.

Щоб узгодити інтереси в рамках угоди, M. Klein & Company LLC отримає ноту, що конвертується в акції CS First Boston і варант із правом отримання акцій CS First Boston в рамках IPO або іншого розміщення акцій з метою підвищення ліквідності.

Після завершення угоди MK&C буде повністю інтегрована до CS First Boston. При цьому Credit Suisse збереже контроль за структурою CS First Boston, включаючи залучення капіталу третьої сторони в майбутньому.

Призначення Майкла Кляйна до виконавчої ради Credit Suisse та придбання MK&C підлягають схваленню регулюючими органами. Завершення угоди очікується у першій половині 2023 року.

MK&C є міжнародно визнаним інвестиційним банком та брокером-дилером зі стабільними відносинами з великими клієнтами, включаючи топ-менеджерів S&P 500 та провідні компанії у світі. Штаб-квартира знаходиться у Нью-Йорку.

Credit Suisse – другий найбільший швейцарський фінансовий конгломерат після UBS. Штаб-квартира розташована у Цюріху (Швейцарія). З 2011 року входить до глобальних системно-значущих банків у сфері управління активами та інвестиційного банкінгу. Акції котируються на Швейцарській фондовій біржі, а ADS – у Нью-Йорку.

Читайте також