Іспанія інвестує $2,3 млрд в енергетичний перехід Південної Африки

Іспанія інвестує $2,3 млрд в енергетичний перехід Південної Африки

В рамках угоди Іспанія співпрацюватиме з різними фінансовими установами розвитку

Іспанія надає $2,3 млрд для фінансування переходу Південної Африки до енергетики та задоволення потреб у воді, навіть незважаючи на те, що деякі з найбагатших країн світу щосили намагаються просувати новаторську ініціативу з кліматичного фінансування з найпромисловішою країною континенту.

За словами посла Раймундо Робредо Рубіо, іспанське фінансування надається через поєднання фінансових інструментів, при цьому уряд країни працює зі своїм фінансовим інститутом розвитку Cofides та Корпорацією промислового розвитку Південної Африки.

Іспанська ініціатива відповідає цілям Партнерства з переходу до справедливої енергії (JETP) вартістю $8,5 млрд між Південною Африкою та партнерами з фінансування, включаючи Францію, Німеччину, США, Велику Британію та ЄС. Ця програма була проголошена новаторським прикладом того, як багаті країни можуть допомогти позбавити країни, що розвиваються, від їх залежності від вугілля.

"Вперше в історії ми робимо щось подібне", - сказав Робредо. "Це зроблено спеціально для Південної Африки".

Іспанія, поряд з іншими розвиненими країнами, що не входять до «Великої сімки» багатих країн, не була включена до JETP, оскільки це була ініціатива цього блоку. JETP також впроваджуються у таких країнах, як Індонезія, В'єтнам та Сенегал.

Читайте також