Jaguar Land Rover витратить £15 млрд на електромобілі та автономні технології

Jaguar Land Rover витратить £15 млрд на електромобілі та автономні технології

Автовиробник випустить як мінімум дві моделі на заводах у Великій Британії

Jaguar Land Rover інвестує £15 млрд протягом наступних п'яти років у розробку електромобілів, а також у розробку функцій автономного водіння в рамках своїх планів щодо відмови від двигунів внутрішнього згоряння.

План включає перетворення заводу JLR в Хейлвуді у Великобританії в повністю електричне підприємство, а перша модель Range Rover з акумулятором середнього розміру повинна з'явитися в 2025 році, повідомило в середу підрозділ Tata Motors Ltd.

Оголошення є першою докладною дорожньою картою автовиробника через два роки після початкових інвестицій в електромобілі.

"Ми вступаємо в нову електричну еру для JLR як сучасного бізнесу класу люкс", - заявив генеральний директор JLR Адріан Марделл.

JLR має обмежений досвід у виробництві електромобілів: єдиний повністю електричний автомобіль — позашляховик I-Pace — будується компанією Magna International Inc в Австрії.

Jaguar, який зіткнувся з падінням продажів, почне продавати першу із трьох нових електричних моделей з 2024 року.

Компанія заявила, що переобладнає свій нинішній завод з виробництва двигунів у Вулверхемптоні для виробництва електроприводів та складання акумуляторних батарей для своїх майбутніх моделей.

Читайте також