JPMorgan купує американський фінтех-стартап Renovite

JPMorgan купує американський фінтех-стартап Renovite

JPMorgan розраховує розширити свій бізнес з обробки платежів та завоювати частку ринку у прибутковій галузі, де великі банки стикаються з жорсткою конкуренцією з боку фінтех-стартапів

Каліфорнійська компанія Renovite, представлена як в Індії, так і у Великій Британії, надає хмарні технології для оптимізації обробки платежів за допомогою широкого спектру продуктів і налічує близько 140 співробітників, з яких приблизно 125 — інженери.

"Це придбання допоможе нам досягти нашої мети - розробити платформу обробки платежів наступного покоління в усьому світі", - сказав Макс Нойкірхен, керівник відділу глобальних рішень для платежів та комерції в JPMorgan.

Засновник та виконавчий директор Renovite Вірен Рана назвав платіжний підрозділ JPMorgan «природним будинком» для співробітників та технологій компанії.

Угода надасть JPMorgan більш широку та ефективну платіжну платформу, яка запропонує клієнтам, які обробляють транзакції по кредитних та дебетових картах по всьому світу, більше способів оплати.

Це також допоможе йому конкурувати з фінтех-компаніями, такими як Stripe та Adyen, які знаходяться в авангарді технологій цифрових платежів.

У січні JPMorgan заявив, що в 2022 році витратить понад $12 млрд на технології, роблячи ставку на хмарні технології та сучасні інженерні методи, а також штучний інтелект та машинне навчання для підтримки своєї цифрової пропозиції.

Читайте також