Компанія найбагатшої людини Індії втратила $50 млрд вартості через звинувачення в шахрайстві

Компанія найбагатшої людини Індії втратила $50 млрд вартості через звинувачення в шахрайстві

Оцінка Adani Group різко впала після публікації доповіді нью-йоркської Hindenburg Research про ринкові маніпуляції та шахрайство зі звітністю

Як повідомляє агентство Bloomberg, Hindenburg, що опублікувала доповідь за підсумками дворічного розслідування, стверджує, що сім'я Адані користується мережею підставних компаній в офшорних юрисдикціях, включаючи країни Карибського басейну, Маврикій та ОАЕ.

Наголошується, що мережа підставних компаній використовувалася сім'єю Адані для сприяння корупції, відмивання грошей, обману платників податків та виведення коштів із зареєстрованих на біржі компаній Adani Group.

Акції семи зареєстрованих на біржі компаній Adani Group втратили $12 млрд капіталізації в середу за публікацією доповіді Hindenburg. У четвер торги не проводилися через вихідний в Індії, а в п'ятницю падіння котирувань акцій продовжилося і посилилося.

Вартість акцій Adani Enterprises впала на 16% під час торгів, Adani Green Energy Ltd. - звалилася на 19,9%, Adani Total Gas - на 20%.

Adani Group назвала звинувачення Hindenburg безпідставними та вже заявила, що розглядає можливість подання судового позову.

Індійський конгломерат поєднує широке коло активів у різних сферах – від видобутку вугілля та енергетики до відновлюваних джерел енергії, аеропортів, дата-центрів та медіа. Глава Adani Group Гаутам Адані посідає четверте місце у списку найбагатших людей світу. Його статки, згідно з індексом Bloomberg Billionaires, становили близько $119 млрд до публікації доповіді Hindenburg.

Читайте також