Конкурент Google стартап Perplexity AI отримав $26 млн інвестицій

Конкурент Google стартап Perplexity AI отримав $26 млн інвестицій

Компанія є частиною хвилі стартапів, які намагаються переробити пошук за допомогою штучного інтелекту

Компанія Perplexity AI, що створює діалогову пошукову систему з використанням штучного інтелекту, залучила $26 млн в рамках раунду фінансування, проведеного New Enterprise Associates, що є ще однією угодою в секторі штучного інтелекту, що швидко розвивається.

Perplexity є частиною зростаючої хвилі стартапів, які прагнуть використати штучний інтелект, щоб послабити контроль Google над онлайн-пошуком. Серед його інвесторів багато власних дослідників штучного інтелекту Google.

Стартап із Сан-Франциско пропонує нову модель пошуку. Користувачі вводять прості запити на його веб-сайті — один із популярних останнім часом прикладів: «Чому ми не можемо травити траву?». - і Perplexity відповідає короткими відповідями, що генеруються його системами штучного інтелекту. Поряд з раундом фінансування компанія у вівторок запустила програму для iOS, виявивши, що більша частина її трафіку надходить з мобільних пристроїв.

Стартап швидко знайшов шанувальників та залучив зірковий список інвесторів, у тому числі Яна Лекуна, головного фахівця зі штучного інтелекту в Meta Platforms Inc. Серед його прихильників також принаймні шість нинішніх і колишніх дослідників штучного інтелекту в Google і дочірньої компанії DeepMind. підприємства на ранніх стадіях.

З моменту свого запуску, у грудні Perplexity випускає нові функції для користувачів щотижня. "Perplexity немає і шести місяців, і вона випустила більше продуктів, ніж більшість компаній за все своє життя", - написав у Twitter інвестор Нет Фрідман, колишній генеральний директор програмної платформи GitHub.

Трафік Perplexity становить лише малу частку від трафіку Google, але він набирає обертів. За даними аналітичної компанії Similarweb, у лютому сайт компанії відвідали майже 13 млн осіб, що більш ніж удвічі перевищує показник попереднього місяця.

Читайте також