Merck придбає біотехнічну Prometheus Biosciences майже за $11 млрд

Merck придбає біотехнічну Prometheus Biosciences майже за $11 млрд

Угода дозволить розширити присутність Merck у галузі імунології

Merck заявила, що купує Prometheus Biosciences, щоб отримати доступ до багатообіцяючого експериментального лікування виразкового коліту та хвороби Крона та розширити свою присутність в імунології.

Merck заплатить $200 за акцію каліфорнійської біотехнологічної компанії, яка спеціалізується на лікуванні аутоімунних захворювань, що складає премію Prometheus на 75,4% до останньої ціни закриття.

"Це дозволяє нам активно рухатися в галузі імунології і, як ми думаємо, забезпечить нам стійке зростання аж до 2030-х років з огляду на тривалий термін дії патенту", - сказав в інтерв'ю генеральний директор Merck Роберт Девіс.

Девіс сказав, що препарат Prometheus, PRA023, що розробляється для лікування двох запальних захворювань кишечника (ЗЗК) – виразкового коліту та хвороби Крона – та інших аутоімунних захворювань, може принести компанії Merck багатомільярдну виручку.

За словами аналітика Stifel Аннабель Самими, ймовірність зустрічної пропозиції невелика, оскільки інші великі виробники ліків вже мають значний досвід у галузі ЗЗК чи імунології, а Merck є найчистішим покупцем з погляду антимонопольного законодавства.

Merck розглядає варіанти поглинання компаній, щоб захистити себе від можливої втрати доходів, оскільки до кінця десятиліття термін дії патентів на її популярну імунотерапію раку Keytruda спливає.

Девіс сказав, що прибуток від придбання Prometheus може почати надходити приблизно в той же час, коли закінчиться термін дії патентів Keytruda.

Читайте також