Octopus Energy купує розробника ВДЕ Zestec Renewable

Octopus Energy купує розробника ВДЕ Zestec Renewable

Генеруючий підрозділ Octopus хоче створити дешеву сонячну енергію на дахах підприємств у Великобританії

Octopus Energy Group повідомляє про придбання британського розробника сонячної енергії Zestec Renewable Energy.

Zestec розробляє у Великій Британії систему постачання нової сонячної енергії потужністю понад 160 МВт, яка буде продаватися організаціям, що розміщують сонячні панелі, через угоди про купівлю електроенергії (PPA). Це дозволить малим і середнім підприємствам, організаціям державного сектору, таким як школи та місцеві органи влади, а також великим корпораціям отримувати вигоду від зеленої енергії, що самостійно виробляється.

Через фонд, керований Octopus Energy Generation, до 2027 року буде збудовано понад 100 об'єктів потужністю від 100 кВт до 7 МВт. Чиста енергія, що виробляється, допоможе знизити залежність від газу і викиди, і яка еквівалентна зняттю з доріг 40 тис. бензинових автомобілів.

Octopus є одним з найбільших європейських інвесторів у відновлювану енергетику та інвестує у сонячну енергетику з 2010 року. Угода базується на існуючому партнерстві Octopus із Zestec. Придбання Zestec збільшить сонячні активи, якими управляє Octopus на 11%.

Генеральний директор Octopus Energy Generation сказала: «У Великобританії існує значна невикористана можливість виробляти дешевшу зелену енергію з дахів підприємств. Цей простір швидко зростає, і він допоможе підвищити енергетичну безпеку та знизити рахунки за електроенергію, а також дозволить компаніям скоротити викиди вуглецю».

Читайте також