Підрозділ Uber Mideast продає частку у супердодатку Careem за $400 млн

Підрозділ Uber Mideast продає частку у супердодатку Careem за $400 млн

Покупцем є еміратська телекомунікаційна група Emirates Telecom

Еміратська телекомунікаційна група придбає 50,03% акцій супердодатку Careem, розробленого близькосхідною дочірньою компанією Uber Technologies Inc., у рамках спроб фірми з Абу-Дабі стати глобальним інвестором у технології.

Uber, який придбав Careem у 2020 році, залишиться акціонером нової компанії та продовжить володіти всім бізнесом Careem з перевезення пасажирів. Усі троє співзасновників Careem також стануть акціонерами супердодатку.

Супердодатки пропонують клієнтам цілу низку послуг від доставки їжі до фінансових послуг на одній платформі. Супердодаток Careem включає дюжину послуг, включаючи доставку їжі та продуктів, грошові перекази та сторонні послуги, такі як пральня. Careem доступний у 10 країнах Близького Сходу, Північної Африки та Південної Азії. Careem використовуватиме нові засоби для розширення своїх послуг у регіоні.

На Близькому Сході інвестори все більше підтримують такі стартапи: минулого року алжирська компанія Yassir отримала $150 млн на розширення свого супердодатку, Astra Tech з ОАЕ купила на початку цього року найпопулярніший додаток для голосових викликів у регіоні Перської затоки Botim,

Emirates Telecom, раніше відома як Etisalat, минулого року стала найбільшим інвестором Vodafone.

Читайте також