PwC інвестує $1 млрд у використання ШІ у податковій та консультаційній роботі

PwC інвестує $1 млрд у використання ШІ у податковій та консультаційній роботі

Інвестиції, у тому числі партнерство з Microsoft Corp, спрямовані на скорочення рутинної роботи, щоб співробітники могли зосередитись на завданнях, які потребують експертного погляду

Бухгалтерська компанія «великої четвірки» PwC US інвестує $1 млрд протягом наступних трьох років, щоб розширити можливості використання штучного інтелекту її податковими бухгалтерами, аудиторами та консультантами для покращення роботи, яку вони виконують для клієнтів.

«Це величезний пріоритет для нас як у США, так і в усьому світі. Він відображає, куди рухається бізнес, і відображає те, куди, на нашу думку, рухаються тенденції», - сказав Джо Аткінсон, директор з продуктів та технологій PwC.

Мета полягає в тому, щоб використовувати технології, щоб надати людям інструменти, «які розкривають їхні можливості, щоб ми могли або скоротити їхній робочий день, або покращити якість їх результатів — або, в ідеалі, і те, й інше», — сказав Аткінсон. .

PwC буде використовувати інструменти Microsoft, включаючи OpenAI GPT-4/ChatGPT та Microsoft Azure OpenAI Service. Фірма вже використовує Microsoft Azure OpenAI Serivce для клієнтів зі страхової, авіаційної та медичної галузей. У рамках розширення компанія планує використовувати ШІ у всіх напрямках своєї діяльності та навчатиме 65 тис. співробітників роботі з ним.

Аудиторам інструменти штучного інтелекту можуть допомогти виявити аномалії або незвичайні транзакції у масиві фінансових даних, щоб вони могли ставити питання та копати глибше. Те саме стосується роботи, виконаної податковими бухгалтерами. За словами Аткінсона, можливість використовувати ШІ для просіювання тисяч транзакцій для великої багатонаціональної компанії заощадить час та гроші.

Читайте також