Розробник інфраструктури зарядки електромобілів TeraWatt Infrastructure залучив $1 млрд

Розробник інфраструктури зарядки електромобілів TeraWatt Infrastructure залучив $1 млрд

Компанія TeraWatt Infrastructure отримала кошти в раунді серії A для створення свого портфеля комерційних зарядних центрів

Компанія TeraWatt Infrastructure, яка будує інфраструктуру заряджання електромобілів для автопарків, отримала понад $1 млрд.

Інфраструктура для заряджання приватних пасажирських електромобілів стає легкодоступною та добре розвиненою. Але в міру того, як на ринок починає надходити більше моделей електромобілів для автопарків, комерційному сектору будуть потрібні власні зарядні центри, і тут на допомогу приходить TeraWatt.

"Майбутнє електрифікованого транспорту знаходиться в критичній переломній точці, у зв'язку з чим необхідно розробити рішення для великомасштабної інфраструктури зарядки електромобілів, щоб задовольнити зростаючий попит на електрифікацію всіх парків", - сказав Пол Люс, керуючий директор Vision Ridge Partners.

З того часу, як TeraWatt вийшла з-під контролю Google у травні 2021 року, компанія придбала нерухомість у стратегічних місцях, що стосуються автопарків, наприклад, уздовж автомагістралей, і побудувала мережу центрів зарядки, що росте. За словами Нехі Палмер, генерального директора TeraWatt та колишнього керівника енергетичної стратегії Google, фінансування у розмірі $1 млрд допоможе TeraWatt розвивати зарядну інфраструктуру у своєму поточному портфелі об'єктів нерухомості, а також набувати нових об'єктів.

За словами Палмера, зараз TeraWatt має об'єкти в 18 штатах, деякі з яких компанія активно перетворює на центри зарядки. Компанія має намір спочатку розгорнути центри заряджання на заході США, а також кілька додаткових майданчиків на сході.

Читайте також