Sega має намір викупити розробника Angry Birds Rovio за €706 млн

Sega має намір викупити розробника Angry Birds Rovio за €706 млн

Правління Rovio одноголосно схвалює пропозицію, і угоду підтримали 49% акціонерів

Ігровий гігант Sega, найбільш відомий своїм персонажем Sonic the Hedgehog, запропонував купити виробника Angry Birds Rovio Entertainment, про що обидві компанії оголосили в понеділок, через кілька днів після того, як вперше були оголошені переговори про поглинання, оскільки японська фірма подвоює зусилля щодо розширення на ринку мобільних ігор.

Як йдеться у спільній заяві компаній, Sega Sammy Holdings із Токіо запропонувала €706 млн за придбання фінської Rovio Entertainment,

Угода поширюється на всі акції та опціони Rovio, що знаходяться в обігу, і оцінює акції за ціною €9,25 за акцію, а опціони — по €1,48 за опціон.

Пропозиція приблизно на 19% вища за ціну закриття компанії в п'ятницю.

У заяві японського гіганта йдеться, що він планує використовувати «відмінні ноу-хау Rovio у роботі з мобільними іграми онлайн, щоб вивести поточні та нові ігри Sega на світовий ринок мобільних ігор».

Угода підлягає схваленню акціонерами та регулюючими органами.

Sega хоче використати досвід Rovio у галузі мобільних ігор, щоб розширити свою присутність у цьому секторі. "Серед швидкозростаючого світового ігрового ринку ринок мобільних ігор має особливо високий потенціал, і довгостроковою метою Sega було прискорити своє розширення в цій галузі", - пояснив Харукі Сатомі, президент і виконавчий директор Sega Sammy. Деякі з найвідоміших ігор компанії включають Sonic the Hedgehog, Yakuza та Crazy Taxi.

Читайте також