Tesla готова інвестувати €4,5 млрд в автомобільний завод в Іспанії

Tesla готова інвестувати €4,5 млрд в автомобільний завод в Іспанії

Американський виробник електромобілів веде переговори з керівниками регіонального уряду Валенсії в Іспанії щодо інвестицій у автомобілебудування

Представник регіонального уряду Валенсії повідомив агентству Reuters, що відбулася зустріч з якоюсь компанією про «великі автомобільні інвестиції», але відмовився повідомити більш докладну інформацію, пославшись на конфіденційність переговорів.

Окреме джерело підтвердило, що йдеться про Tesla. Іспанська ділова газета Cinco Dias з посиланням на свої джерела повідомила, що інвестиції будуть автомобільним заводом вартістю €4,5 млрд.

У своїй заяві уряд Валенсії заперечував наявність угоди із Tesla.

Іспанія є другим за величиною виробником автомобілів у Європі та використовує фонди Європейського Союзу для відновлення після пандемії COVID, щоб залучити автовиробників до інвестування у виробництво акумуляторів та електромобілів. ЄС планує поетапну відмову від теплових автомобілів.

Німецький автовиробник Volkswagen заявив минулого року, що інвестує €10 млрд у будівництво заводу з виробництва акумуляторів потужністю 40 ГВтч у Сагунто, неподалік Валенсії, із запуском виробництва до 2026 року.

У Валенсії на сході Іспанії також знаходиться завод з виробництва автомобілів Ford, який планує розпочати виробництво електромобілів.

В даний час єдиний європейський автомобільний завод Tesla, що має вирішальне значення для заявлених амбіцій генерального директора Tesla Ілона Маска перемогти лідера європейського ринку Volkswagen, знаходиться в німецькій землі Бранденбург.

Читайте також