Tesla інвестує $3,6 млрд у заводи з виробництва акумуляторів та вантажівки Semi

Tesla інвестує $3,6 млрд у заводи з виробництва акумуляторів та вантажівки Semi

Виробничі потужності розмістяться у штаті Невада

Tesla Inc. інвестує $3,6 млрд у два нових заводи з виробництва акумуляторів для електромобілів і своєї повністю електричної напівважкої вантажівки в штаті Невада.

Компанія побудує великосерійний завод для своєї вантажівки Semi, яка дебютувала наприкінці минулого року, але компанія не розкрила передбачуваних обсягів виробництва.

Великий завод Tesla у регіоні вже виробляє електродвигуни та акумуляторні батареї, а також продукти зберігання енергії, такі як домашня батарея, відома як «Powerwall». Робота над тим, що Tesla називає своєю гігафабрикою, розпочалася у червні 2014 року.

Компанія Ілона Маска передала PepsiCo Inc. перші вантажівки Semi на заводі в Неваді минулого місяця. Tesla заявила, що планує виготовити 50 тис. автомобілів Semi для США в 2024 році.

"Це створить понад 3000 добре оплачуваних робочих місць у Неваді, допомагаючи США лідирувати у виробництві екологічно чистої енергії, зміцнюючи нашу енергетичну безпеку і, зрештою, знижуючи витрати для сімей", - заявив у вівторок старший радник Білого дому Мітч Ландріу.

Читайте також