TSMC планує збудувати перший німецький завод з виробництва чіпів вартістю до €10 млрд

TSMC планує збудувати перший німецький завод з виробництва чіпів вартістю до €10 млрд

Рада директорів TSMC може ухвалити інвестиційне рішення у серпні поточного року

Тайванська напівпровідникова компанія веде переговори з партнерами щодо виділення €10 млрд на будівництво заводу з виробництва мікросхем у Саксонії, Німеччина.

Заплановане підприємство між TSMC, NXP Semiconductors NV, Robert Bosch GmbH та Infineon Technologies AG включатиме державні субсидії та матиме бюджет не менше €7 млрд, а загальний обсяг інвестицій, ймовірно, наблизиться до €10 млрд.

За словами речника компанії Ніни Као, TSMC все ще оцінює можливість будівництва заводу в Європі. Представники NXP, Bosch, Infineon та міністерства економіки Німеччини відмовилися коментувати проєкт.

Голова TSMC Марк Лю повідомив акціонерів у 2021 році, що виробник чіпів розпочав оцінку можливості створення виробничих операцій у Німеччині, найбільшій економіці Європи. За словами головного виконавчого директора компанії, пропонований завод у Європі буде орієнтований на виробництво чіпів для автомобільного сектора.

Аналогічні проєкти в Німеччині досягають до 40% свого фінансування за рахунок субсидій, оскільки Європейський Союз намагається подвоїти свою частку у світовому виробництві напівпровідників до 2030 року.

TSMC - найбільша тайванська компанія та основний виробник мікросхем Apple Inc.

Читайте також