У Китаї різко зросли дебютні акції компаній на тлі пом

У Китаї різко зросли дебютні акції компаній на тлі пом'якшення правил IPO

Перша партія дебютних акцій в рамках нової реформи первинного публічного розміщення акцій у Китаї різко зросла на основних майданчиках у Шанхаї та Шеньчжені

Дистриб'ютор електроніки Shenzhen CECport Technologies Co. очолив зростання серед 10 компаній, що торгуються вперше в рамках нової реформи IPO, набравши 239% у понеділок, тоді як акції BOTH Engineering Technology Co. зросли на 133%. Інші вісім фірм, включених до лістингу, викликали 10-хвилинну зупинку торгів, яка відбувається, коли акції рухаються більш ніж на 30% у будь-якому напрямку.

Нова заснована на реєстрації система для IPO, яка розповсюджує правила, прийняті на технічних радах, на основні біржі, знижує участь регулюючих органів у нових лістингах. Зміни дозволяють компаніям із традиційних галузей користуватися перевагами тієї ж системи, що й для швидкозростаючих чи інноваційних фірм, що спрощує залучення коштів.

Реформа є частиною заявки регулятора щодо розширення доступу до фінансування на національному фондовому ринку вартістю $11 трлн для мільйонів невеликих компаній. Це також знаменує собою подальше зрушення у бік прямого фінансування фірм, збільшення фінансування їхньої інноваційної діяльності без збільшення ризику для фінансової системи.

Читайте також