В Абу-Дабі відбулося IPO морського логістичного підрозділу Adnoc на суму $607 млн

В Абу-Дабі відбулося IPO морського логістичного підрозділу Adnoc на суму $607 млн

Замовлення на IPO Adnoc Logistics & Services покрили всі запропоновані акції протягом декількох хвилин, що свідчить про високий попит на лістинги на Близькому Сході

Національна нафтова компанія Абу-Дабі Abu Dhabi National Oil Co. продає близько 1,11 млрд акцій свого підрозділу морської логістики за ціною про $0,54 кожна, оцінюючи компанію $4,05 млрд.

Згідно з повідомленням для інвесторів, отриманого Bloomberg News, замовлення на IPO, які можуть залучити до $607 млн у верхній частині діапазону, були покриті по всьому діапазону і вказували на те, що попит перевищив розмір угоди.

Ця угода є другим лістингом підрозділу державної Adnoc цього року після того, як у березні вона залучила $2,5 млрд під час IPO свого газового бізнесу. Це також має стати другим за величиною IPO на Близькому Сході цього року.

За даними, зібраними Bloomberg, виручка від первинного публічного розміщення акцій на Близькому Сході впала на 69% порівняно з аналогічним періодом минулого року і становить $3,5 млрд. Зниження цін на нафту та побоювання з приводу уповільнення економічного зростання в усьому світі чинили тиск на ринок та індекс країн GCC MSCI впав майже на 17% минулого року.

Adnoc продає частки у своїх підрозділах приблизно з 2017 року в рамках стратегії, спрямованої на фінансування диверсифікації економіки та зниження її залежності від викопного палива. Минулого року вона розмістила акції хімічної компанії Borouge, а раніше, серед іншого, продала акції своєї бурової установки та компанії з виробництва добрив Fertiglobe.

Читайте також