Власником Forbes став Остін Рассел – CEO компанії-розробника лідарів для безпілотних машин Luminar

Власником Forbes став Остін Рассел – CEO компанії-розробника лідарів для безпілотних машин Luminar

За підсумками угоди видання Forbes оцінили у $800 млн.

Засновник і голова компанії Luminar Technologies Остін Рассел став власником контрольного пакету в Forbes Global Media. Про це повідомили

Остін Рассел погодився купити частку в 82%, у тому числі частину, яка належить родині Forbes. Суму угоди не розкривають, але за її підсумками Forbes оцінили майже $800 млн.

Гонконзька компанія Integrated Whale Media Investments, яка володіла 95% акцій Forbes з 2014 року (тоді компанію оцінювали $475 млн), залишиться міноритарним акціонером.

Остін Рассел заявив, що він не збирається брати участь у редакційній політиці видання чи впливати на висвітлення новин. Також він збирається оновити раду директорів та залучити до неї експертів у галузі ЗМІ, технологій та штучного інтелекту.

У серпні 2021 року Forbes Media оголосила про злиття з Magnum Opus Acquisition — компанією-«пустушкою», створеною для виходу інших на біржу. Оцінка об'єднаної компанії мала скласти близько $630 млн. Але від цих планів компанія відмовилася.

У лютому 2022 року криптобіржа Binance вклала у Forbes Media $200 млн. Отриману частку та оцінку компанії тоді не розкривали.

Остін Рассел заснував Luminar у 2012 році у віці 17 років. Компанія розробляє лідери для безпілотних автомобілів. У 2020 році вона вийшла на біржу. Станом на травень 2023-го капіталізація Luminar складає $2,09 млрд.

Читайте також