Warburg Pincus і Advent купують біофармацевтичний бізнес Baxter за $4,25 млрд

Warburg Pincus і Advent купують біофармацевтичний бізнес Baxter за $4,25 млрд

Два фонди прямих інвестицій Warburg Pincus і Advent International погодилися купити біофармацевтичне підрозділ BAX.N компанії Baxter International Inc за 4,25 млрд.

Виробник медичного обладнання Baxter змушений продати свій біофармацевтичний підрозділ на тлі проблем із відновленням ланцюжків постачання, які почалися під час пандемії, а також через зростання вартості сировини, робочої сили та транспортних послуг.

Baxter оголосила про свій намір виділити бізнес в окремий підрозділ, заявивши, що реструктуризація дозволить краще відповідати виробничій стратегії компанії.

Baxter отримає після сплати податків суму в $3,4 млрд, яку вона має намір використати для погашення боргу, що виник у компанії при покупці виробника медичного обладнання Hill-Rom Holdings за $10,5 млрд. доларів у 2021 році.

Станом на 31 грудня 2022 року ринкова капіталізація Baxter становила $19 млрд, а борг компанії - $16,6 млрд.

Біофармацевтичний підрозділ Baxter підтримує виробників ліків у розробці та комерціалізації ліків, які вводяться шляхом інфузій або ін'єкції (вакцини).

Завдяки угоді Advent International та Warburg Pincus отримають доступ до виробничих потужностей Baxter BioPharma та близько 1700 співробітників у Блумінгтоні, Індіана, та Галлі (Німеччина) та зможуть зміцнити свою присутність на ринку контрактного виробництва ліків.

Останніми роками приватні інвестиційні компанії дедалі частіше інвестують у сектор розробки ліків, який вважався доволі ризикованим.

Читайте також