ЄС інвестує €1,2 млрд в оборонні дослідження

ЄС інвестує €1,2 млрд в оборонні дослідження

Європейська комісія оголосила про виділення коштів на проекти, спрямовані на збільшення обороноздатності

Як повідомляється на сайті Європейської Комісії, ухвалено рішення інвестувати близько €1,2 млрд у спільні проекти оборонних досліджень, а також фінансувати 61 проект за підтримки Європейського оборонного фонду (EDF). ЄС профінансує проекти з розвитку сучасних оборонних здібностей, зокрема бойових літаків наступного покоління, броньованих машин та кораблів, а також критично важливих технологій у космосі, кібернетичній безпеці, військових „хмарних“ технологій, напівпровідників та медичних засобів протидії».

Зазначається, що найбільшу суму отримають дослідження у сфері повітряного бою — €190 млн, значне фінансування буде направлено на дослідження щодо бойових дій на суші (близько €155 млн), морського бою (близько €103 млн), повітряної та протиракетної оборони (близько €100 млн.).

На проекти, пов'язані з розвитком космічних технологій, спрямовується сума в €50 млн, ще €38 млн буде інвестовано у розвиток кібернетичного захисту.

Головною метою цих інвестицій є підтримка конкурентоспроможності європейської оборонної індустрії та забезпечення збройних сил європейських країн ключовими технологіями, необхідні посилення безпеки Європейського Союзу.

Читайте також