Ілон Маск повернув собі статус - найбагатша людина світу

Ілон Маск повернув собі статус - найбагатша людина світу

Статки Ілона Маска виросли через майже 70% зростання курсу акцій виробника електромобілів Tesla у 2023 році порівняно з січневим мінімумом і він знов очолив рейтинг найбагатших людей світу

Багатство Ілона Маска збільшилося завдяки майже 70% зростанням курсу акцій Tesla Inc. у 2023 році. Інвестори знову роблять ставки на більш ризиковані акції компаній на тлі ознак економічного зростання та уповільнення темпів підвищення процентної ставки Федеральної резервної системи. Компанія Tesla також виграла від зростання попиту на електромобілі після зниження цін на кілька моделей.

Акції Tesla 27 лютого 2023 року подорожчали на 5,5% до $207,63. у Нью-Йорку, збільшивши чистий капітал Маска до 187,1 мільярда доларів США, згідно з Bloomberg Billionaires Index. Це перевищує показник 185,3 мільярда доларів США, 73-річного французького магната Бернара Арно, який стоїть за потужною компанією LVMH, що займається продажем предметів розкоші.

51-річний Ілон Маск увійшов у 2023 рік із власним капіталом у 137 мільярдів доларів, ставши першою людиною, яка втратила 200 мільярдів доларів своїх статків.

Рейтинг Forbes найбагатші люди світу у 2023 році. Хто найбагатша людина у світі у 2023 році?

Пожертви, зроблені Маском наприкінці 2022 року, не сильно вплинули на його капітал. Згідно з повідомленням у лютому 2023 року, він передав 11,6 мільйона акцій Tesla на неназвані благодійні цілі в період із серпня по грудень 2022 року.

Інвестори Tesla були стурбовані тим, що він приділяв занадто багато уваги Twitter, який він придбав у жовтні 2022 року, у той самий час, коли його виробник електромобілів зіткнувся з гострою конкуренцією в галузі. У грудні 2022 Ілон Маск заявив, що планує піти у відставку зі своєї посади в соцмережі, як тільки знайде когось, хто зможе зайняти цю посаду.

У лютому 2023 року він сказав, що йому може знадобитися час до кінця року, щоб стабілізувати фінансовий стан Twitter, перш ніж перейти до залучення нового генерального директора.

Том Нараян, аналітик RBC Capital Markets, заявив у лютневому звіті, що зниження цін Tesla підштовхнуло попит на транспортні засоби, і що компанія Tesla є "засновником електромобілів".

«Ми вважаємо, що існує високий попит на продукцію Tesla навіть в умовах зростання конкуренції з електромобілями», — написав Нараян.

1 березня 2023 року Tesla проводить День інвесторів 2023 року, і керівники компанії збираються обговорити довгострокові плани розширення.

Зростання Tesla значно випередило зростання технологічного індексу Nasdaq 100, який у 2023 році зріс приблизно на 10%. Цей рік включав випадкові спалахи спекулятивної торгівлі серед роздрібних торговців — і Tesla є фаворитом серед цієї групи.

Читайте також