Apollo та Elliott вклали $900 млн у виробника комп

Apollo та Elliott вклали $900 млн у виробника комп'ютерної електроніки Western Digital

Кошти повинні підтримати виробника чіпів у важкі для індустрії часи

Згідно із заявою, фонди, керовані Apollo, купують конвертовані привілейовані акції Western Digital, а партнер Apollo Рід Рейман отримає місце у раді директорів.

Інвестиції є провісником злиття з японською Kioxia Holdings Corp. Ці переговори все ще активні і продовжуються. Очікується, що бізнес жорстких дисків залишиться окремим, але деталі можуть змінитися.

Bloomberg News раніше повідомляв, що сторони розробили приблизну структуру, згідно з якою Western Digital виділить свій флеш-бізнес і об'єднає його з Kioxia, створивши публічну компанію у США. Представник Western Digital відмовився коментувати переговори щодо угоди.

Головний виконавчий директор Western Digital Девід Гекелер сказав: "Ми розраховуємо на спільну роботу для досягнення нашої мети зі створення вартості та досягнення найкращих можливих стратегічних результатів для наших акціонерів".

Рейман назвав Western Digital "знаковим американським бізнесом, який має вирішальне значення для глобальної цифрової інфраструктури".

Western Digital бореться з перенасиченням галузі, яке зводить нанівець прибуток і доходи, оскільки споживачі скорочують покупки смартфонів та комп'ютерів.

Samsung Electronics Co., один із найбільших у світі виробників електроніки та напівпровідників, домінує на ринку.

Читайте також