Western Digital виділяє свій бізнес з виробництва флеш-пам

Western Digital виділяє свій бізнес з виробництва флеш-пам'яті та рефінансує борг

В результаті поділу у виробника продуктів для зберігання даних залишиться традиційний бізнес з виробництва жорстких дисків, а також будуть створені дві фірми, що торгуються публічно

Western Digital заявила в понеділок, що виділить свій бізнес з виробництва флеш-пам'яті, який бореться з перенасиченням постачань після того, як переговори про злиття підрозділу з японською Kioxia зайшли в глухий кут, а також оголосила про нове залучення капіталу для рефінансування частини свого боргу.

Акції Western Digital закрилися на 7,3% вище до $41,80 на цій новині, але впали приблизно на 6% у ході розширених торгів після того, як компанія оголосила, що планує залучити капітал за рахунок продажу конвертованих облігацій на суму $1,3 млрд. із строком погашення у 2028 році. Компанія заявила, що використовуватиме виручки від рефінансування частини свого боргу зі строком погашення у 2024 році.

Поділ усуває багаторічну невизначеність щодо бізнесу флеш-пам'яті Western Digital, який був створений завдяки покупці SanDisk за $19 млн у 2016 році та призначений для індустрії смартфонів та комп'ютерів.

Попит на флеш-чіпи різко впав після пандемії, внаслідок чого ринок перенаситився пропозицією та посилився тиск на виробників чіпів, що потребує консолідації.

З 2021 року Western Digital та її виробничий партнер Kioxia ведуть переговори про злиття, в результаті якого буде створено компанію, яка контролює третину світового ринку флеш-пам'яті NAND.

Читайте також