Atlassian придбає стартап для віддаленої роботи Loom за $975 млн

Atlassian придбає стартап для віддаленої роботи Loom за $975 млн

Стартап допомагає записувати робочі відео для навчання та адаптації співробітників

Корпорація Atlassian погодилася придбати стартап Loom, який займається відеомесенджерами, що стало її найбільшою угодою за всю історію, зробивши ставку на те, що професійніша співпраця та навчання здійснюватимуться віддалено.

Loom дозволяє користувачам записувати відео з екранів комп'ютерів і ділитися ними з колегами. Продукт використовується компаніями для таких завдань, як адаптація нових співробітників, перевірка коду, обмін відгуками, пояснення документів та загальні збори.

Амбіції стартапу щодо відео "багато в чому збігаються з нашими поглядами на майбутнє сфери праці", - заявив в інтерв'ю головний виконавчий директор Atlassian Майк Кеннон-Брукс. Робота серед співробітників з різним графіком або в різних часових поясах «ввесь час стає все складнішим завданням».

За словами Кеннон Брукса, Loom продовжить роботу як окремий продукт і буде інтегрований в інші інструменти спільної роботи Atlassian, такі як Jira і Confluence.

Стартап Loom зі штаб-квартирою в Сан-Франциско був заснований у 2016 році та має понад 200 тис. клієнтів. Пандемія прискорила розвиток бізнесу, коли взаємодія, яка могла відбуватися в офісі, стала неможливою. За даними дослідницької компанії CB Insights, стартап був оцінений у $1,53 млрд під час раунду фінансування у травні 2021 року.

Читайте також