Binance виділяє $2 млрд, щоб врятувати криптоіндустрію після банкрутства FTX

Binance виділяє $2 млрд, щоб врятувати криптоіндустрію після банкрутства FTX

Найбільша криптобіржа світу Binance має намір виділити $2 млрд у фонд відновлення галузі криптовалют. До відкритого фонду також приєдналися Aptos Labs та Jump Crypto.

CZ оголосив про виділення додатково $1 млрд для фонду відновлення криптовалюти. Aptos Labs, Jump Crypto та інші криптокомпанії приєдналися до ініціативи Binance і внесуть до фонду ще $50 млн., повідомляє Coindeck.

Чорна смуга у криптоіндустрії триває майже весь 2022 рік. У травні 2022 року стейблкоїн TerraUSD (UST) втратив прив'язку до долара, його криптовалюта LUNA впала більш ніж на 95%. У червні 2022 року збанкрутував криптобанк Celsius Network, наступного місяця – один із найбільших криптовалютних хедж-фондів Three Arrows Capital.

За даними CoinMarketCap з початку 2022 року капіталізація ринку криптовалют обвалилася з $2,3 трлн до $800 млрд.

«Дивно бачити, що більшість чистого капіталу в бізнесі Alameda – це власний централізований і надрукований з повітря токен FTX», – цитує видання Корі Кліппстена, генерального директора інвестиційної платформи Swan Bitcoin.

Нагадаємо, що восени криптобіржа Binance підписала меморандум про покупку FTX.com – підрозділ основного конкурента біржі FTX. Стратегічне партнерство було покликане подолати кризу ліквідності та передбачало можливе поглинання FTX біржею Binance. 10 листопада 2022 року Binance відмовилася від угоди, пославшись на побоювання з приводу його ділової практики та розслідування фінансовими регуляторами США.

Читайте також