Blackstone залучає понад $30 млрд для гігантського фонду нерухомості

Blackstone залучає понад $30 млрд для гігантського фонду нерухомості

Американська інвесткомпанія закрила свій найбільший у світі фонд активів, націлений на угоди в таких секторах, як оренда житла, готельний бізнес та центри обробки даних

Згідно із заявою Blackstone, компанія забезпечила капітальні зобов'язання у розмірі $30,4 млрд для фонду під назвою Blackstone Real Estate Partners X. За даними PitchBook, починаючи з 2002 року, цей фонд Blackstone є найбільшим у своєму роді.

Торік ринок нерухомості опинився під тиском через скорочення кредитування комерційної нерухомості, оскільки вартість запозичень різко зросла. У той же час акції державних інвестиційних фондів нерухомості також постраждали через невизначеність на ринку та зростання стурбованості з приводу певних типів нерухомості, таких як офіси.

Нещодавнє збирання коштів Blackstone допомагає зміцнити статус приватної інвестиційної компанії як лідера ринку нерухомості. Бізнес Blackstone у сфері нерухомості, що розпочався 1991 року, нині керує капіталом інвесторів у розмірі $326 млрд.

Портфоліо Blackstone Real Estate приблизно на 80% зосереджено в таких об'єктах як логістика, орендне житло, готельний бізнес, лабораторні офіси та центри обробки даних.

Читайте також