Британська Vodafone продасть свій угорський бізнес за $1,8 млрд

Британська Vodafone продасть свій угорський бізнес за $1,8 млрд

Покупцями виступають місцева ІТ-компанія 4iG та угорська держава, що дозволить уряду Віктора Орбана зміцнити контроль над телекомунікаційним сектором.

Віктор Орбан, який перебуває при владі з 2010 року, розширив вплив свого націоналістичного уряду в таких сферах, як енергетика, банківська справа та ЗМІ, які вона вважає стратегічними, і давно виношував плани щодо посилення свого контролю над телекомунікаційним сектором.

Очікується, що ця угода, яка не включає спільне надання послуг Vodafone VOIS, створить другого за величиною оператора зв'язку в Угорщині. 4iG володітиме контрольним пакетом акцій у розмірі 51%, а держава Угорщини — 49%.

"Об'єднання 4iG і Vodafone є важливим кроком на шляху до створення угорського національного лідера в секторі (інформаційних та комунікаційних технологій)", - йдеться у заяві 4iG у понеділок.

Британська група мобільних телефонів та широкосмугового доступу заявила, що погодила необов'язкові умови з покупцями, 4iG та державною Corvinus Zrt.

Міністр економічного розвитку Мартон Надь у своїй заяві наголосив на попередніх успіхах уряду у збільшенні частки власності в інших стратегічно важливих секторах.

"Тепер угорська компанія з державною часткою має шанс стати значним гравцем і на ринку телекомунікацій", - сказав він.

Очікується, що продаж буде завершено до кінця 2022 року.

Читайте також