Cisco купує компанію у сфері кібербезпеки Splunk за $28 млрд

Cisco купує компанію у сфері кібербезпеки Splunk за $28 млрд

Технологія Splunk допомагає підприємствам відстежувати та аналізувати свої дані, щоб мінімізувати ризик злому та швидше вирішувати технічні проблеми

Cisco купує компанію Splunk, яка виробляє програмне забезпечення для кібербезпеки, за ціною $157 за акцію в рамках угоди вартістю близько $28 млрд,

Акції Splunk закрилися у четвер зростанням на 21%, а акції Cisco закрилися зниженням на 4%.

Cisco вже давно є найбільшим у світі виробником комп'ютерного мережевого обладнання та зміцнює свій бізнес у галузі кібербезпеки, щоб задовольнити запити клієнтів та стимулювати зростання.

Генеральний директор Cisco Чак Роббінс наголосив на важливості використання можливостей штучного інтелекту, що надаються технологією Splunk, для захисту мереж.

"Наші об'єднані можливості сприятимуть створенню нового покоління систем безпеки та спостереження на основі штучного інтелекту", - сказав Роббінс у своїй заяві. «Від виявлення загроз та реагування на них до прогнозування та запобігання загроз ми допоможемо зробити організації будь-якого розміру більш безпечними та стійкими».

Очікується, що угоду буде закрито у третьому кварталі 2024 року, і Cisco заявляє, що має покращити валовий прибуток у перший рік і прибуток не за GAAP у другому році.

Читайте також