Disney купує частку MLB у стрімінговій компанії BAMTech за $900 млн

Disney купує частку MLB у стрімінговій компанії BAMTech за $900 млн

Таким чином Walt Disney Co отримає повний контроль над компанією потокового відео, яка раніше належала медіа-компанії MLB Advanced Media

Корпорація Disney вирішила викупити у Головної ліги бейсболу (MLB) 15% акцій стрімінгової компанії BAMTech. Сума угоди складе $900 млн. Таким чином, Disney матиме 100-відсоткову частку у фірмі.

До угоди постачальник послуг потокових технологій BAMTech на 85% належав Disney і на 15% - Major League Baseball (MLB).

Disney ще у 2016 році розпочала процес придбання BAMTech, купивши 33% акцій за $1 млрд, щоб продавати більше контенту безпосередньо споживачам.

BAMTech надає потокову платформу для таких організацій, як Worldwide Wrestling Entertainment та HBO Warner Bros Discovery Inc.

Виручені від продажу частки кошти MLB розподілить між усіма 30 клубами ліги по $30 млн кожному. Це солідне фінансове вкладення, особливо для найбідніших команд MLB.

Disney, яка розширюється у сфері мультимедійних послуг, заявила, що також отримає повний контроль над сервісом Hulu у рамках угоди з Comcast Corp, оскільки вона бореться за більшу частину світового ринку потокового відео, на якому домінують такі компанії, як Netflix Inc.

Читайте також