Elliott Investment придбав 13% акцій онлайн-платформи з продажу handmade виробів Etsy

Elliott Investment придбав 13% акцій онлайн-платформи з продажу handmade виробів Etsy

Акції Etsy впали майже на 50% за останні 12 місяців

Elliott Investment Management придбала 13% акцій Etsy Inc., онлайн-платформи для ремісників.

За даними Bloomberg, це робить інвестора-активіста найбільшим акціонером Etsy. Представник Etsy відмовився від коментарів.

Згідно з заявою, опублікованою в четвер, Марк Стейнберг, партнер Elliott, приєднається до ради директорів Etsy 5 лютого і стане членом комітету з аудиту компанії. Стейнберга було запрошено увійти до ради директорів Etsy після дружніх бесід з керівництвом компанії, повідомила людина, знайома з ситуацією.

Акції Etsy у четвер зросли на 14%, що стало найбільшим внутрішньоденним приростом за рік. Об 11:14 ранку в Нью-Йорку акції зросли на 8,1%, внаслідок чого ринкова вартість компанії становила $8,6 млрд.

Elliott Investment вкладає гроші в акції, оскільки серйозніші перешкоди кидають виклик фінансам роздрібного онлайн-бізнесу. Etsy входить до числа цифрових рітейлерів, які борються за зростання з тих пір, як світ вийшов з карантину через Covid-19 і перестав купувати онлайн.

Акції компанії впали майже на 50% за останні 12 місяців. У грудні Etsy оголосила про план реструктуризації, спрямований на підвищення операційної ефективності, який включав скорочення близько 225, або 11% співробітників маркетплейсу.

У минулому інвестори вважали Etsy чимось на кшталт виключення із галузі. Вона є платформою для ремісників для продажу своїх товарів, а це означає, що їй не потрібно витрачати великі кошти на склади або інвентар, як це робить традиційний роздрібний торговець. Раніше це приносило компанії користь, оскільки вважалося, що вона дозволяє значною мірою обійти інфляційний тиск, що росте.

Читайте також