Фонд з українським корінням Geek Ventures став лід-інвестором AI-стартапу Spike

Фонд з українським корінням Geek Ventures став лід-інвестором AI-стартапу Spike

Венчурний фонд очолив раунд для американського datatech- та AI-стартапу Spike, що залучив $700 тис. pre-seed-інвестицій

Крім Geek Ventures у раунді взяли участь CEAS Investments, APX, а також кілька приватних інвесторів.

Американський B2B datatech- та AI-стартап Spike був заснований у 2022 році. Він забезпечує агрегацію даних через API, розробляє систему управління потоком даних (ETL), а також рішення на основі штучного інтелекту для розширення можливостей даних про стан здоров'я з IoT-пристроїв.

Стартап дозволяє компаніям інтегрувати дані біомаркерів з більш ніж 200 датчиків та IoT-пристроїв в їх додатки. Сервіси стартапу розраховані для клієнтів у сфері цифрового здоров'я, професійного фітнесу, страхування та автоматизації.

Повілас Гудзіус, співзасновник і CEO Spike зазначив, що зараз носимі сенсори стають набагато меншими, більш точними і доступними для великої кількості користувачів. Рішення Spike, за його словами, допомагає цифровим медичним компаніям легко інтегрувати дані біосенсорів, обробляти їх і застосовувати AI-моделі. Spike прагне зробити процес управління даним легким та відкрити нові можливості для охорони здоров'я.

Pre-seed-раунд для Spike очолив венчурний фонд Geek Ventures, який у грудні 2021 року запустили білоруський ангельський інвестор Ігор Маханьок та засновник компанії 3DLOOK Вадим Роговський. Він зареєстрований у США. Зараз у портфелі Geek Ventures 20 стартапів.

Читайте також