Індійська Vedanta придбає спільне підприємство з виробництва чіпів Foxconn у свого холдинга

Індійська Vedanta придбає спільне підприємство з виробництва чіпів Foxconn у свого холдинга

Минулого року холдинг Volcan та Foxconn погодилися інвестувати $19,5 млрд у заводи з виробництва напівпровідників та дисплеїв у штаті Гуджарат на заході Індії

Індійський конгломерат з виробництва металів і нафти Vedanta Ltd заявив, що він купить у своєї холдингової компанії право власності на спільне підприємство з тайванською Foxconn, яке було створено для виробництва напівпровідників.

Vedanta також заявила, що придбає підприємство з виробництва вітринного скла Volcan Investments, холдингової компанії Vedanta.

Торік Volcan та Foxconn підписали угоду про інвестування $19,5 млрд у створення заводів з виробництва напівпровідників та дисплеїв у штаті Гуджарат на заході Індії, щоб задіяти плани країни стати великим виробником електроніки.

Проте проєкт просувався повільно, оскільки переговори з європейським виробником мікросхем STMicroelectronics як партнером зайшли в глухий кут, як повідомило агентство Reuters минулого місяця.

Більше того, торішні викриття Vedanta, пов'язані з правочином, створювали враження, що проєктом займається саме вона. Пізніше з'ясувалося, що управління візьме на себе Volcan Investments.

Тим не менш, регулюючий орган Індії після розслідування оштрафував Vedanta, заявивши, що вона порушила правила, спочатку заявивши, що співпрацює з Foxconn.

Читайте також