Інвестори схвалили угоду між Truth Social Дональда Трампа та DWAC на $5,7 млрд

Інвестори схвалили угоду між Truth Social Дональда Трампа та DWAC на $5,7 млрд

Truth Social, що належить Дональду Трампу, об’єднується з Digital World Acquisition Corp. Вартість угоди оцінюється в $5,7 млрд

Угода оцінює мажоритарну частку Дональда Трампа в компанії, яка володіє соціальною мережею Truth Social, приблизно в $3,3 млрд. Трамп володітиме від 58,1% до 69,4% об'єднаної компанії, залежно від того, наскільки інвестори підтримають угоду.

Ця угода може виявитися життєво важливою, оскільки Дональд Трамп бореться з фінансовими наслідками низки судових справ проти нього, включно з вироком у цивільній справі про шахрайство в Нью-Йорку на суму $454 млн.

Акціонери Digital World Acquisition Corp (DWAC) - спеціальна компанія з придбання (SPAC), яка планує вивести Trump Media & Technology Group на фондовий ринок шляхом злиття, проголосувала за угоду.

Хоча наступним кроком буде завершення угоди наступного тижня, її майбутнє сповнене невизначеності. Колишній генеральний директор Digital World Патрік Орландо та колишні ділові партнери Дональда Трампа Енді Літінскі та Вес Мосс окремо подали до суду, щоб вимагати більше акцій за їхню попередню роботу над угодою.

Незрозуміло, як і коли ці справи будуть вирішені. Навіть якщо угода буде завершена наступного тижня, Трампу не буде дозволено продавати будь-які свої акції в об’єднаній компанії протягом шести місяців або позичати під них на основі умов, які він погодив раніше.

Угода також передбачає надання життєво важливих $300 млн грошових коштів материнській компанії Truth Social Trump Media & Technology Group (TMTG). Компанія втратила $10,6 млн від своєї діяльності за перші дев’ять місяців 2023 року при доході в $3,4 млн. Він фінансував компанію, запозичивши $40,7 млн за допомогою конвертованих векселів, які можна повернути акціями.

Виходячи з того, як останнім часом торгуються акції Digital World, TMTG після злиття з Digital World може бути оцінено в діапазоні $5,7 млн - $8,6 млрд.

Під час ралі прихильниками Трампа та іншими роздрібними інвесторами, акції Digital World зросли майже в чотири рази з моменту оголошення про співпрацю з TMTG у 2021 році.

 

У лютому Digital World повідомив, що Truth Social має 8,9 мільйона реєстрацій. Для порівняння, X має понад пів мільярда користувачів щомісяця.

У Трампа 6,7 мільйона підписників на Truth Social, порівняно з понад 88 мільйонами підписників на X.

Читайте також