Інвестори знижують венчурне фінансування стартапів на 55%

Інвестори знижують венчурне фінансування стартапів на 55%

Обсяг інвестицій у стартапи США падають 13 кварталів поспіль

Венчурне фінансування стартапів у першому кварталі скоротилося більш ніж наполовину, порівняно з минулим роком, що свідчить про те, що уповільнення темпів зростання технологічної галузі позначилося на молодих компаніях.

Згідно з даними дослідницької компанії PitchBook та Національної асоціації венчурного капіталу, американські стартапи залучили $37 млрд від венчурних капіталістів у першому кварталі цього року, що є найнижчою сумою за 13 кварталів поспіль. Інвестори скоротили як розмір, так і кількість чеків, що виписуються. Перший квартал відзначений найнижчою кількістю угод, менш ніж $3000, за п'ять років.

"Весь ринок набагато обережніше ставиться до інвестицій", - сказав Кайл Стенфорд, аналітик венчурного капіталу в PitchBook. "Компаніям буде нелегко залучати капітал, навіть якщо вони зростають темпами, встановленими в останньому раунді".

Раптовий крах минулого місяця Silicon Valley Bank, галузевої установи, яка фінансувала або надавала послуги майже половині венчурних стартапів та багатьом венчурним фірмам, викликала нову хвилю занепокоєння у співтоваристві.

Фінансування технологічних компаній сповільнилося, тоді як інвесторам стало важче заробляти гроші, підтримуючи стартапи.

Протягом наступного року деякі стартапи можуть зіткнутися з труднощами або навіть закритися, якщо спад продовжиться.

Андреа Ламарі, генеральний партнер Manhattan Venture Partners, сказала, що галузь уважно стежить за більшою економікою та її впливом на технології. "Такого рівня невизначеності не було майже десять років щодо того, який вплив макросередовище здійснить на стартапи", - сказала вона.

Читайте також