Керівна компанія з близькосхідними активами Investcorp планує залучити до $550 млн до першого фонду у китайських юанях

Керівна компанія з близькосхідними активами Investcorp планує залучити до $550 млн до першого фонду у китайських юанях

Альтернативний управляючий активами Investcorp прагне залучити кошти для свого першого фонду прямих інвестицій у китайській валюті, щоб вивчити можливості викупу в країні

Investcorp планує у найближчі кілька місяців подати заявку на отримання ліцензії в китайських регулюючих органах, яка дозволить їй почати залучати кошти від вітчизняних установ наступного року, повідомив один із генеральних директорів Investcorp Хазем Бен-Гасем.

«Я сподіваюся, що згодом ми станемо чимось більшим, ніж просто середньосхідний інвестор у Китай. Я хочу, щоб нас сприймали також як місцевого китайського інвестора», — сказав Бен-Гасем агентству Reuters, додавши, що остаточний розмір збору коштів залежатиме від апетиту інвесторів та ринкових умов.

Друга за величиною економіка світу набирає обертів на тлі розвитку інфраструктури, технологій та фінансів країн Перської затоки, а також геополітичної напруги між Китаєм та США.

За даними LSEG, покупці з країн Перської затоки оголосили про 13 придбаннь державних і приватних китайських об'єктів цього року в порівнянні з одним за той же період у 2022 році і більше, ніж будь-якого іншого року, принаймні з 1980 року, згідно даних, зібраним LSEG.

Investcorp завершила свій перший викуп у Китаї у травні, купивши контрольний пакет акцій Шаньдун Цзянуо Електронікс, яка поставляє компоненти, що використовуються в таких додатках, як керування живленням електромобілів та інфраструктура заряджання акумуляторів.

Investcorp, що управляє активами на більш ніж $42 млрд, вклала понад $500 млн у Китай.

Читайте також