Кредитор Nationwide поглинає конкурента Virgin Money в угоді на £2,9 млрд

Кредитор Nationwide поглинає конкурента Virgin Money в угоді на £2,9 млрд

Якщо угода буде узгоджена, Virgin Money спочатку працюватиме як окремий бізнес у рамках Nationwide, а потім буде інтегрована протягом наступних шести років

Nationwide Building Society погодилася на поглинання конкуруючого кредитора Virgin Money у рамках угоди на суму близько £2,9 млрд.

Угода створить другу за величиною іпотечну та ощадну групу у Великобританії із загальним обсягом кредитування та авансів близько £283,5 млрд.

Кевін Паррі, голова Nationwide Building Society, сказав: «Об'єднання з Virgin Money прискорить реалізацію стратегії Nationwide і створить сильнішу та різноманітнішу сучасну взаємну мережу. Ця комбінація збільшить масштаб і фінансову міць Nationwide, поставить нас у сильнішу позицію, щоб продовжувати надавати більш справедливі виплати за акціями членам Nationwide, що мають на це право, а також пропонувати ставки за іпотечними кредитами та заощадженнями, які краще, ніж у середньому по ринку».

Девід Беннетт, голова Virgin Money UK, додав: «Правління Virgin Money задоволене тим, що Nationwide визнає значні сильні сторони та можливості, що існують у нашому бізнесі, а потенційне придбання принесе привабливу цінність для наших акціонерів. Ми впевнені, що об'єднання підтримає новий розділ Virgin Money, щоб отримати вигоду з масштабу та амбіцій Nationwide».

Читайте також