Криптобіржа Genesis з боргами $5,1 млрд оголосила про банкрутство слідом за FTX

Криптобіржа Genesis з боргами $5,1 млрд оголосила про банкрутство слідом за FTX

Криптовалютна біржа Genesis, яка входить у фінансовий холдинг Digital Currency Group, за біржею FTX подала заяву про банкрутство, пише Bloomberg.

Genesis Global Capital подала заяву про фінансову неспроможність відповідно до розділу 11 Кодексу США про банкрутство. Відповідні заяви також подали підконтрольні Genesis Global Holdco та її дочірні компанії Genesis Asia Pacific та Genesis Global Capital. Ще близько тижня тому американський регулятор подав до суду на Genesis Global Capital за порушення правил поводження з цінними паперами.

У документі йдеться про наявність понад 100 000 кредиторів з обсягом активів та зобов'язань у діапазоні від $1 до $10 млрд. У дочірніх підрозділів показники варіюються у межах $100-500 млн.

Відомо, що Genesis співпрацювала з FTX та надавала їй позики. В результаті компанія заборгувала понад $3,5 млрд 50 найбільшим кредиторам, зазначає Bloomberg.

Топ-менеджмент платформи Genesis все ще розраховує, що за умови реструктуризації компанії вдасться знайти кошти для повернення боргів кредиторам.

Genesis Global Capital не пережила наслідки дефолту хеджфонду Three Arrows Capital у червні та краху FTX у листопаді 2022 року. Якщо у першому випадку підтримку надала материнська DCG на суму $1,1 млрд, то у другому спроби залучити зовнішнє фінансування закінчились безрезультатно.

На початку 2023 року платформа Genesis скоротила близько 30% співробітників. У листопаді 2022 року її топ-менеджмент не виключав банкрутство в рамках можливих сценаріїв, запропонованих інвестиційним банком Moelis & Company.

Читайте також