Криптовалютна біржа Binance йде з Росії та продає свій локальний бізнес компанії CommEX

Криптовалютна біржа Binance йде з Росії та продає свій локальний бізнес компанії CommEX

Binance уклала угоду про продаж свого російського бізнесу компанії CommEX

Для забезпечення планомірного переходу існуючих користувачів на іншу платформу та на процес відключення від Binance буде виділено до одного року. При цьому всі активи поточних російських користувачів будуть у безпеці та надійно захищені, зазначається у новині компанії Binance.

У повідомленні підкреслюється, що Binance повністю припиняє свою роботу в Росії, в цій угоді Binance не залишиться права на отримання частини прибутку після продажу бізнесу і можливості зворотного викупу частки в ньому. "Дивлячись у майбутнє, ми визнаємо, що робота в Росії несумісна зі стратегією Binance щодо дотримання вимог ведення бізнесу. Ми, як і раніше, впевнені у довгостроковому розвитку індустрії Web3 на глобальному рівні і збираємося направити нашу енергію на розвиток Binance у більш ніж ста країнах, де ведемо діяльність за виклбченням Росії", - вважає директор з дотримання нормативних вимог компанії Ной Перлман.

За кілька наступних кількох місяців Binance закриє біржові сервіси та інші бізнес-напрямки у Росії.

CommEX є «швидкозростаючою криптовалютною біржею», яку підтримують «провідні венчунрні криптоінвестори». CommEX дає можливість торгувати біткоїном, ефіріумом, догікоїном і, зокрема, сгейблкоїном Tether (USDT), прив'язаним до долара. Торговий майданчик CommEX має і Р2Р-сервіси, які були популярні у Binance для переказу коштів з Росії в інші юрисдикції.

Про те, що Binance розглядає повний вихід з Росії, стало відомо наприкінці серпня 2023 року. Видання Wall Street Journal повідомляло, що Міністерство юстиції США почало розслідування щодо Binance «у зв'язку з можливим порушенням американських санкцій щодо Росії» — через посередників російські клієнти могли переказувати кошти з банків, які перебувають під санкціями, на баланс Binance, а також здійснювати Р2Р-угоди з обміну рублів на цифрові токени, у яких часто брали участь банки із «чорного списку» Заходу.

Binance у результаті ввела обмеження для людей, які пройшли верифікацію «Знай свого клієнта» (know your customer, KYC) у Росії, на торги будь-якою валютою, окрім рубля, через сервіс Binance P2P.

Росіяни, які перебувають за кордоном і які підтвердили свою закордонну адресу при верифікації, у свою чергу, отримали можливість здійснювати Р2Р-угоди на Binance з усіма валютами, крім російського рубля, євро, долара США та української гривні. У березні 2023 року Binance вже вводила обмеження для росіян, а також для будь-яких громадян, які проживають на території Росії, на купівлю або продаж доларів США та євро через свій Р2Р-сервіс.

Читайте також