Найбільший пенсійний фонд Австралії інвестує $1,6 млрд у ЦОД Vantage

Найбільший пенсійний фонд Австралії інвестує $1,6 млрд у ЦОД Vantage

Австралійський пенсійний фонд Australian Super має намір створити інфраструктуру, необхідну підтримки буму штучного інтелекту

Під час золотої лихоманки ХІХ століття, коли більшість людей вирушало на пошуки золота, дехто заробляв гроші, продаючи лопати і навіть джинси. Аналогічним чином, у XXI столітті окремі особи та компанії не обмежуються лише інвестуванням у компанії, які займаються штучним інтелектом. Але вони також інвестують у інфраструктуру, яка підтримує штучний інтелект.

За даними Financial Times, вартість центрів обробки даних Vantage складає $11 млрд, при цьому 12 центрів обробки даних розташовані у різних європейських містах. Австралійський пенсійний фонд AustralianSuper, під управлінням якого перебувають активи на суму понад $300 млрд, оголосив про інвестування $1,6 млрд у центри обробки даних Vantage.

Крім того, пенсійний фонд також планує вкласти більше капіталу у Vantage, коли йому буде потрібно більше фінансування. Фактично, Vantage будує ще два центри обробки даних у Лондоні, вартість яких становитиме $804 млн.

Керівник компанії AustralianSuper Нік Кемп сказав:

«Ми очікуємо, що Vantage знадобиться більше капіталу в рамках наших зобов'язань тут. Фірма планує продовжувати інвестувати в цю платформу багато років».

Читайте також