Octopus Energy виходить на норвезький ринок морської вітроенергетики завдяки інвестиціям у Deep Wind Offshore

Octopus Energy виходить на норвезький ринок морської вітроенергетики завдяки інвестиціям у Deep Wind Offshore

Інвестиції Octopus прискорять зростання Deep Wind Offshore та сприятимуть подальшому розвитку лінійки стаціонарних та плавучих морських вітряних електростанцій компанії

Deep Wind Offshore, норвезький розробник морської вітроенергетики, заявив у четвер, що Octopus Energy стане співвласником компанії разом із існуючими промисловими власниками Knutsen OAS, Haugaland Kraft та Sunnhordland Kraftlag.

Компанія Deep Wind Offshore, заснована в Норвегії в січні 2021 року, має ряд проєктів морської вітроенергетики в Норвегії, Швеції та Південній Кореї і прагне до 2032 року побудувати 10 ГВт нових морських вітроенергетичних установок, при цьому 2 ГВт знаходяться в стадії ексклюзивної. .

Переважна більшість коштів під управлінням Octopus надходить від великих пенсійних фондів Великобританії та інституційних інвесторів. Ця інвестиція Octopus фінансуватиметься виключно за рахунок пенсійного капіталу Великої Британії.

Угода була підписана після оголошення Octopus про виділення $20 млрд у морську вітроенергетику по всьому світу. Це означає вихід Octopus на ринки відновлюваних джерел енергії Норвегії та Південної Кореї, а також збільшує портфель проектів Octopus Energy Generation до 15 країн.

Octopus вже володіє акціями морської вітряної електростанції Lincs та однією з найбільших у світі вітряних електростанцій Hornsea One в Англії, а також інноваційної вітряної електростанції Borselle V у Нідерландах. Вони також інвестують у Simply Blue, компанію-розробника плавучої морської вітроенергетики. 

Читайте також